Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V oblasti sužovanej tornádami býva svadobným darom i bezpečnostná izba

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Predaj takýchto prefabrikovaných izieb narastá po sérii zničujúcich tornád, ktoré zasiahli americký Stredozápad a Juh v uplynulých rokoch.


Washington 29. mája (TASR) - Zabudnite na toastovače, mixéry či pomalé hrnce. Niektoré snúbenecké páry z Aleja tornád, ako sa hovorovo označuje časť Spojených štátov, kde sa často vyskytujú tornáda, si želá praktický dar: finančný príspevok na bezpečnostnú izbu.

Predaj takýchto prefabrikovaných izieb narastá po sérii zničujúcich tornád, ktoré zasiahli americký Stredozápad a Juh v uplynulých rokoch. Bezpečnostná izba má silné oceľové múry a dvere, ktoré odolajú vetru do rýchlosti 400 kilometrov za hodinu. Zvyčajne sú malé a najčastejšie sú umiestnené v murovanej garáži alebo komore. Stoja od 3000 do 7000 dolárov (2700 až 6300 eur), informovala tlačová agentúra AP.

Kayla a Ricky Smithovci z Joplinu v štáte Missouri si mohli dovoliť kúpiť bezpečnostnú izbu za 5200 dolárov z finančných darov, ktoré dostali pri svadbe v roku 2013. Bežné veci do domácnosti už mali a Kayla Smithová povedala, že ich hlavným cieľom je byť v bezpečí, keď sa priženie ďalšie tornádo.