Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Trump sa v Key Weste nadchýnal davmi, viac však bolo jeho kritikov

Americký prezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Trumpovu kolónu vozidiel takmer vždy vítajú skupinky priaznivcov aj protestujúcich, ale ich účasť v Key Weste bola nezvyčajne veľká.

Key West 19. apríla (TASR) - Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok nadchýnal veľkosťou davov, ktoré lemovali ulice v meste Key West na Floride. Niektorí ho zdravili, niektorí sa mu však vysmievali, napísala tlačová agentúra AP.

Trump sa na rovnomennom ostrove Key West vo štvrtok zúčastnil brífingu, kde ho poinformovali o boji tamojších úradov proti pašovaniu drog a obchodovaniu s nimi, ktoré prebieha po mori, letecky aj na internete. Po brífingu sa Trump stretol s novinármi a povedal im: "Dúfam, že ste videli tie davy." Dodal, že mal nevídaný zážitok a "bolo to naozaj veľmi inšpiratívne".

Trumpovu kolónu vozidiel takmer vždy vítajú skupinky priaznivcov aj protestujúcich, ale ich účasť v Key Weste bola nezvyčajne veľká. Niektorí Trumpovi tlieskali za jeho politiku v prezidentskom úrade, ale viac tých, čo lemovali ulice, sa zdalo voči Trumpovi kritických. V rukách držali urážlivé pútače a hlasno bučali, keď sa prezident viezol okolo nich. Niektorí na protest vystrčili prostredník, opísala situáciu tlačová agentúra AP.