Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Trump zúžil výber kandidátov na ministra zahraničných vecí na štyroch

Donald Trump. Foto: TASR/AP

Budúci prezident USA D. Trump hľadá za ministra zahraničných vecí niekoho, kto má rovnaký pohľad na svet, s kým by dobre vychádzal a kto by dobre reprezentoval Spojené štáty vo svete.

Washington 30. novembra (TASR) - Novozvolený americký prezident Donald Trump zúžil svoj výber kandidátov na funkciu ministra zahraničných vecí na štyroch ľudí, povedali dnes agentúre DPA jeho poradcovia.

Trump v utorok večeral s jedným z nich - s bývalým guvernérom a prezidentským kandidátom Mittom Romneym. Podľa hlavného stratéga a riaditeľa komunikácie republikánskeho národného výboru Seana Spicera mali "skvelú diskusiu o stave sveta".

V užšom výbere je aj bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani a dve ďalšie osoby, ktorých totožnosť Spicer ani Trumpov hovorca Jason Miller odmietli prezradiť. Povedali však, že tento týždeň už neočakávajú žiadne ďalšie oznámenie o obsadení postov v budúcej Trumpovej vláde.

Trump hľadá za ministra zahraničných vecí niekoho, kto má rovnaký pohľad na svet, s kým by dobre vychádzal a kto by dobre reprezentoval Spojené štáty vo svete, dodal Miller.