Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

USA varovali svojich občanov pred rizikom pri cestovaní do Európy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzi približne 230 ľuďmi, ktorí pri utorňajších teroristických útokoch na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek utrpeli zranenia, bolo aj niekoľko Američanov.

Washington 23. marca (TASR) - Spojené štáty varovali dnes svojich občanov pred potenciálnym rizikom spojeným s cestovaním do európskych krajín. Informovala o tom agentúra AP.

V súvislosti s bombovými útokmi, pri ktorých zahynulo v utorok v Bruseli najmenej 31 ľudí a približne 230 ľudí utrpelo zranenia, americké ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že teroristické skupiny plánujú v krátkom čase opäť zaútočiť.

Cieľmi teroristických útokov by mohli byť športové podujatia, turistické atrakcie, reštaurácie a dopravné prostriedky, uvádza sa vo vyhlásení amerického rezortu diplomacie. Ten zároveň amerických občanov vyzýva, aby sa na verejných miestach a v hromadných dopravných prostriedkoch správali obozretne a aby sa vyhýbali miestam, kde sa zdržuje väčší počet ľudí.

Americké ministerstvo zahraničných vecí sa pre tento krok rozhodlo preto, že medzi približne 230 ľuďmi, ktorí pri utorňajších teroristických útokoch na bruselskom letisku Zaventem a stanici metra Maelbeek utrpeli zranenia, bolo aj niekoľko Američanov.

Upozornenie ministerstva na isté riziká spojené s cestami amerických občanov do Európy platí do 20. júna.