Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo Virgínii popravili injekciou štvornásobného vraha R.Graya

Na fotografii z 3.1. 2007 je vrah Ricky Gray. Foto: TASR AP

Rickyho Graya vyhlásili za mŕtveho v stredu o 21.42 h miestneho času po tom, ako mu v nápravnom ústave Greensville vo Virgínii bola pichli smrtiacu injekciu.

Jarrat 19. januára (TASR) - V americkom štáte Virgínia popravili v noci nadnes muža odsúdeného na trest smrti za štvornásobnú vraždu, ktorú spáchal v roku 2006.

Ricky Gray (39) bol vyhlásený za mŕtveho v stredu o 21.42 h miestneho času (03.42 h SEČ) po tom, ako mu v nápravnom ústave Greensville vo Virgínii bola podaná smrtiaca injekcia.

Graya odsúdili na smrť v roku 2006 za vraždu deväťročnej Stelly Harveyovej a jej štvorročnej sestry Ruby. Doživotný trest väzenia mu súd udelil za zabitie ich rodičov Kathryn a Bryana Harveyovcov. K vraždám došlo v rodinnom dome obetí v meste Richmond.

Harveyovci sa večer na Nový rok 2006 pripravovali na návštevu priateľov, keď si Gray a jeho synovec Ray Dandridge, ktorí hľadali nehnuteľnosť, ktorú by mohli vykradnúť, všimli, že v ich dome sú otvorené vchodové dvere.

Obaja muži všetkých členov rodiny spútali v suteréne domu, kde im Gray podrezal hrdlá a utĺkol ich kladivom. Z domu, ktorý páchatelia následne podpálili, si odniesli počítač, snubný prsteň a košík s koláčmi. Polícia ich zadržala 7. januára 2006 v dome Dandridgeovho otca.

Dandridge, ktorý sa takmer okamžite po zadržaní priznal k spoluúčasti na iných vraždách, ktoré spolu s Grayom spáchali niekoľko dní po vyvraždení rodiny Harveyovcov, bol odsúdený na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.