Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Z Bieleho domu odchádza Trumpova poradkyňa Kellyanne Conwayová

Na archívnej snímke z 5. decembra 2019 jedna z najvplyvnejších a najdlhšie slúžiacich poradcov amerického prezidenta Donalda Trumpa Kellyanne Conwayová počas tlačovej konferencie v Bielom dome vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Conwayovej odchod prichádza v čase, keď Trump podľa viacerých prieskumov výrazne zaostáva za svojím rivalom – demokratom Joeom Bidenom.

Washington 24. augusta (TASR) – Jedna z najvplyvnejších a najdlhšie slúžiacich poradcov amerického prezidenta Donalda Trumpa Kellyanne Conwayová v noci na nedeľu oznámila, že na konci mesiaca odchádza z Bieleho domu. Trumpa o svojom rozhodnutí informovala v nedeľu, píše agentúra AP.

Päťdesiattriročná Conwayová uviedla, že sa potrebuje viac venovať svojim štyrom deťom, ktorým chce pomôcť s dištančnou výučbou počas koronavírusovej pandémie.

Conwayová bola manažérka Trumpovej predvolebnej kampane pred prezidentskými voľbami v roku 2016. Je známa ako prvá žena v dejinách USA, ktorej sa podarilo priviesť kampaň niektorého z prezidentských kandidátov k úspešnému záveru. Následne získala významnú funkciu poradkyne Bieleho domu.

Conwayovej odchod prichádza v čase, keď Trump podľa viacerých prieskumov výrazne zaostáva za svojím rivalom – demokratom Joeom Bidenom. O jej odchode prvýkrát informoval denník The Washington Post.