Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Zahraničie

USA otvoria 18 z 19 zastupiteľstiev, tie zatvorili teroristické hrozby

Barack Obama Foto: TASR/AP

Zatvorený ostane aj konzulát USA v pakistanskom Lahore, ktorý bol zatvorený vo štvrtok v reakcii na podobnú teroristickú hrozbu.

Washington 10. augusta (TASR) - Spojené štáty v nedeľu znovu otvoria 18 z 19 veľvyslanectiev a konzulátov na Blízkom východe, v časti Ázie a Afriky, ktoré minulú nedeľu zatvorili kvôli teroristickým hrozbám. V piatok o tom informovalo ministerstvo zahraničných vecí USA.

Naďalej však ostane zatvorené veľvyslanectvo v Jemene. "Naše veľvyslanectvo v Saná v Jemene ostáva zatvorené kvôli pretrvávajúcim obavám z hrozby potenciálnych teroristických útokov zo strany al-Káidy na Arabskom polostrove," hovorkyňa rezortu americkej diplomacie Jen Psakiová.

Zatvorený ostane aj konzulát USA v pakistanskom Lahore, ktorý bol zatvorený vo štvrtok v reakcii na podobnú teroristickú hrozbu.

Ministerstvo zahraničných vecí oznámilo uzavretie 19 zastupiteľských úradov 2. augusta, pričom zároveň pre svojich občanov vydalo aj výstrahu pri cestovaní do inkriminovaných krajín. Zvyčajné úradné hodiny v nedeľu zrušili americké zastupiteľské úrady v Afganistane, Bahrajne, Bangladéši, Egypte, Iraku, Izraeli, Jemene, Jordánsku, Kuvajte, Líbyi, Ománe, Katare, Saudskej Arábii a Spojených arabských emirátoch.