Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Zatmenie Slnka si pozrel aj prezident Trump

Prezident USA D.Trump Foto: TASRAP

Išlo o prvé úplné zatmenie Slnka viditeľné z územia Spojených štátov za uplynulých 99 rokov, hoci obyvatelia hlavného mesta mali možnosť zhliadnuť tento úkaz iba na 80 percent.

Washington 22. augusta (TASR) - Pondelkové zatmenie Slnka v USA si nenechal ujsť ani americký prezident Donald Trump. Spoločne s manželkou Melaniou, synom Barronom a niekoľkými asistentmi si tento prírodný úkaz vychutnal na portiku - prvom poschodí - Bieleho domu vo Washingtone, informuje agentúra AP.

Trump sa hneď, ako vyšiel von, pozrel na oblohu, zažmúril a ukazoval smerom hore. "Nepozerajte sa!" zakričal naňho vzápätí z Južného trávnika Bieleho domu člen personálu. Prezident si potom nasadil ochranné tmavé okuliare a na otázku, aký je výhľad, odpovedal typicky zdvihnutým palcom.

Išlo o prvé úplné zatmenie Slnka viditeľné z územia Spojených štátov za uplynulých 99 rokov, hoci obyvatelia hlavného mesta mali možnosť zhliadnuť tento úkaz iba na 80 percent. Úplné zatmenie Slnka mohli vidieť iba v 14 amerických štátoch.