Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Útočník na novinárku stanice Echo Moskvy má schizofréniu

Na archívnej snímke novinárka ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy Taťjana Feľgengauerová Foto: TASR/AP

Moderátorku a zástupkyňu šéfredaktora Feľgengauerovú pobodal 23. októbra útočník Boris Gric do krku pri moskovskej redakcii rozhlasovej stanice.

Moskva 18. januára (TASR) - Mužovi, ktorý vlani koncom októbra pobodal a vážne zranil novinárku ruskej rozhlasovej stanice Echo Moskvy Taťjanu Feľgengauerovú, diagnostikovali schizofréniu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AP s odvolaním sa na Echo Moskvy.

Moderátorku a zástupkyňu šéfredaktora Feľgengauerovú pobodal 23. októbra útočník Boris Gric do krku pri moskovskej redakcii rozhlasovej stanice. Gric sa odvtedy nachádza vo väzbe, kde čaká na súdny proces.

Echo Moskvy v stredu informovalo, že lekári na moskovskej Serbského psychiatrickej klinike diagnostikovali Gricovi, občanovi Ruska aj Izraela, paranoidnú schizofréniu.

Feľgengauerová vo vysielaní povedala, že verí úsudku lekárov a od úradov očakáva, že budú Grica držať v izolácii. Novinárka v tomto období podstupuje rehabilitáciu po spôsobených zraneniach.

Rozhlasová stanica Echo Moskvy je kritická voči ruským úradom a jej programy často vyvolávajú hnev predstaviteľov politických aj podnikateľských kruhov. Niektorí novinári stanice dostávajú vyhrážky.