Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Okolo národnosti mŕtvych turistov v Egypte je nejasno

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Podľa prvých informácií boli mŕtve dve Ukrajinky, v súčasnosti sa hovorí o dvoch nemeckých občanoch. Slováci medzi zranenými nie sú.

Káhira 14. júla (TASR) - Protichodné informácie prišli z Egypta o totožnosti obetí dnešného útoku nožom na turistov v tamojšom letovisku Hurgada.

Podľa pôvodných informácií pri tomto útoku zahynuli dve Ukrajinky a zranené boli štyri ďalšie ženy, tri zo Srbska a jedna z Poľska. Ako však informovalo internetové vydanie nemeckého denníka Bild s odvolaním sa na Muhammada Hamzáwího, predstaviteľa egyptských bezpečnostných zložiek v regióne Červeného mora, útočník pripravil o život dvoch občanov Nemecka. Medzi zranenými majú byť Česi a Arméni.

Ruské médiá informovali s odvolaním sa na konzulát krajiny v Egypte o jednej zranenej ruskej turistke.

Egyptský rezort vnútra predtým podľa tlačovej agentúry DPA uviedol, že všetky obete útoku boli ženy a že medzi zranenými sú turistky rôznych národností.

Nožom ozbrojeného muža krátko po incidente zadržali.

Egyptské ministerstvo vnútra potvrdilo, že útočník priplával na hotelovú pláž z neďalekej verejne dostupnej pláže. Motív jeho konania naďalej nie je známy.

Hurgada je obľúbenou turistickou destináciou známou vďaka vhodným podmienkam na športové potápanie.

K útoku na turistov prišlo iba niekoľko hodín po tom, čo maskovaní, údajní islamistickí militanti zastrelili v provincii Gíza neďaleko Káhiry piatich policajtov.

K zodpovednosti za tieto akcie sa zatiaľ nikto neprihlásil.