Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Útok na čln pobrežnej stráže: Ukrajinské velenie obvinilo separatistov

Proruský ostreľovač, archívne foto Foto: TASR/AP

Nálož explodovala, keď sa ju posádka snažila vytiahnuť na palubu.

Kyjev 8. júna (TASR) - Výbuch v člne ukrajinskej pobrežnej stráže, ku ktorému došlo uplynulú nedeľu v Azovskom mori, spôsobila výbušnina vyrobená proruskými separatistami, vyhlásilo dnes ukrajinské vojenské velenie.

Agentúra Ukrinform dnes s odvolaním sa na poradcu riaditeľa ukrajinskej pohraničnej stráže Oleha Sloboďana informovala, že v Azovskom mori pokračuje pátranie po jednom nezvestnom členovi posádky člna pobrežnej stráže.

Sloboďan dodal, že šiestich zranených po výbuchu prepravili do nemocnice v Odese, kde však jeden z členov posádky svojim zraneniam podľahol.

Tlačová služba protiteroristickej operácie (ATO) vládnych síl dnes uviedla, že posádka člna pobrežnej stráže UMC-1000 v nedeľu po vyplávaní na more zaregistrovala neznámy podozrivý predmet, ktorý k nim priplával po prúde z území kontrolovaných proruskými separatistami. Nálož explodovala, keď sa ju posádka snažila vytiahnuť na palubu.

Incident sa odohral v zálive prístavu Mariupol. Mesto sa nachádza na rozhraní konfliktu medzi vládnymi silami a separatistami podporovanými Ruskom a už mesiace sa hovorí, že by mohlo byť terčom útoku povstaleckých jednotiek.