Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Pri útoku militantov z Talibanu zahynuli ôsmi civilisti a vojak

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mená a národnosti mŕtvych zatiaľ predstavitelia misie NATO v Afganistane nezverejnili.

Kábul 8. augusta (TASR) - Ôsmi civilní pracovníci a príslušník vojenskej misie NATO v Afganistane zahynuli v noci nadnes pri útoku militantov, ku ktorému došlo na základni špeciálnych síl v afganskej metropole Kábul. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

Na základňu Camp Integrity, ktorá sa nachádza neďaleko medzinárodného letiska v Kábule, zaútočila skupina militantov po tom, ako samovražedný atentátnik odpálil pred základňou nálož umiestnenú v nákladnom aute.

Mená a národnosti mŕtvych zatiaľ predstavitelia misie NATO v Afganistane nezverejnili. K zodpovednosti za útok sa prihlásilo militantné hnutie Taliban.

Pri útokoch militantov, ktoré sa začali v piatok nadránom výbuchom silnej nálože umiestnenej na nákladnom aute, zahynulo v Kábule najmenej 40 ľudí a ďalšie stovky osôb utrpeli zranenia.

Medzinárodné sily na podporu bezpečnosti (ISAF) v Afganistane, nahradila od 1. januára nová operácia Rozhodná podpora (Resolute Support). Tá je zameraná na ďalší výcvik 350.000 afganských vojakov a policajtov, ktorí sú po odchode zahraničných bojových jednotiek zodpovední za bezpečnostnú situáciu v krajine.