Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Útok na reštaurácie v Somálsku si vyžiadal najmenej 31 mŕtvych

Záchranka blízko reštaurácie v somálskom Mogadišo, kde pri útoku v reštaurácii zahynulo 14 ľudí. 14. júna 2017 Foto: TASR/AP

K útokom sa prihlásila militantná islamistická organizácia aš-Šabáb, ktorá sa usiluje o zvrhnutie somálskej vlády.

Mogadišo 15. júna (TASR) - Na prinajmenšom 31 mŕtvych a takmer 40 zranených stúpol počet obetí útokov na dve vyhľadávané reštaurácie, ku ktorým došlo v noci nadnes v hlavnom meste Somálska Mogadišo. S odvolaním sa na vyhlásenie tamojšej polície o tom dnes informovala agentúra AP.

K útokom sa prihlásila militantná islamistická organizácia aš-Šabáb, ktorá sa usiluje o zvrhnutie somálskej vlády. Ozbrojencov sa podarilo zneškodniť až po približne desiatich hodinách.

Vodič s autom naloženým výbušninami najskôr v stredu večer vrazil do vchodu hotela Posh Treats. Krátko nato vniklo do hotelovej reštaurácie a do susednej kaviarne Pizza House najmenej päť militantov ozbrojených automatickými zbraňami, ktorí začali strieľať do hostí.

Útočníci mali podľa agentúry AP na sebe uniformy somálskych bezpečnostných síl a podarilo sa im v reštaurácii Pizza House zadržať najmenej 20 rukojemníkov. Až dnes ráno ich zneškodnili príslušníci somálskych bezpečnostných síl, ktorí vtrhli do objektu a všetkých útočníkov zabili.