Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Úrady potvrdili teroristický útok v prístavnom meste Čábahár

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iránska tlačová agentúra IRNA uviedla, že počas útoku došlo k výbuchu bomby umiestnenej v aute a jeho cieľom bola tamojšia policajná stanica.

Teherán 6. decembra (TASR) - Teroristický útok v prístavnom meste Čábahár na juhovýchode Iránu si podľa aktualizovanej bilancie vyžiadal životy dvoch ľudí a mnoho ďalších pri ňom utrpelo zranenia. Informovala o tom vo štvrtok agentúra AFP.

Samovražedný útočník sa odpálil vo štvrtok v aute pred policajnou stanicou v meste Čábahár, približne sto kilometrov západne od hranice s Pakistanom, a zabil dvoch policajtov, povedal pre AFP zástupca guvernéra provincie Sístán a Balúčistán. Oficiálni predstavitelia i miestne médiá pôvodne informovali o troch až štyroch obetiach na životoch, tento údaj však neskôr zmenili.

Výbuch bol taký silný, že povyrážal okná na okolitých budovách. Medzi vážne zranenými sú aj majitelia neďalekých obchodov a okoloidúci civilisti vrátane detí.

Teroristi sa podľa vyhlásenia miestnych politikov pokúsili dostať do budovy policajnej stanice, v čom im zabránila hliadka. Následne odpálili auto naložené výbušninou. Počet útočníkov nebol bezprostredne známy. Z miesta činu hlásili aj streľbu.

Mesto Čábahár s námorným prístavom leží na pobreží Arabského mora v provincii Sístán a Balúčistán, do ktorej podnikajú výpady militanti zo separatistickej skupiny Balúčistánska oslobodzovacia armáda (BLA) so základňou v susednom Pakistane.