Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

ÚTOK V LONDÝNE: Ľútosť nad činom vyjadrila i Masoodova manželka

Záchranári prevážajú zranenú osobu neďaleko britského parlamentu 22. marca 2017 v Londýne. Foto: TASR/AP

Dodala, že by chcela požiadať o súkromie pre rodinu, obzvlášť deti, v tomto ťažkom období.

Londýn 28. marca (TASR) - Manželka páchateľa minulotýždňového útoku pri sídle britského parlamentu v Londýne odsúdila jeho konanie, ktoré ju podľa vlastných slov "zarmútilo a šokovalo". Vyhlásenie Rohey Hydarovej, ktorej manžela Khalida Masooda na mieste činu zastrelili, bolo zverejnené dnes prostredníctvom londýnskej polície.

"Vyjadrujem sústrasť rodinám obetí na životoch a želám skoré uzdravenie všetkým zraneným," uviedla Hydarová. Dodala, že "by chcela požiadať o súkromie pre rodinu, obzvlášť deti, v tomto ťažkom období".

Londýnsky útok z minulej stredy si vyžiadal životy troch civilistov a jedného policajta. Desiatky ďalších ľudí utrpeli zranenia.



Masood najskôr vrážal autom do chodcov na Westminsterskom moste, na čo v priľahlom areáli britského parlamentu dobodal na smrť policajta. Samotného útočníka následne iní policajti zastrelili.

Konanie Masooda odsúdila už i jeho matka Janet Ajaová.

Masood, ktorý bol britským občanom, sa narodil v roku 1964 v juhoanglickom grófstve Kent ako Adrian Elms. V minulosti bol trestaný za násilné trestné činy a niekoľko rokov strávil v Saudskej Arábii, podľa polície však nebol napojený na extrémistické organizácie a konal zrejme sám.