Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Útok v Manchestri: Britská polícia zatkla ďalšieho podozrivého

Policajti poskytujú informácie mužovi pred uzatvorenou cestou pred Manchester Arenou po výbuchu, ku ktorému došlo na záver pondelňajšieho koncertu americkej popovej speváčky Ariany Grande v Manchesteri 22. mája 2017. Foto: TASR

Útok v Manchestri si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 75 hospitalizovaných.

Londýn 26. mája (TASR) - Britská polícia zadržala dnes ráno v rámci vyšetrovania bombového útoku na koncerte v Manchestri ďalšieho podozrivého, ktorý by mohol byť spolupracovníkom páchateľa tohto činu.

Informovala o tom britská polícia, ktorá sa spoločne s tajnými službami pokúša predísť ďalším útokom.

Vo väzbe naďalej zostávajú kvôli vypočúvaniu ďalší ôsmi podozriví.

Útok v Manchestri si vyžiadal 22 obetí na životoch vrátane detí a tínedžerov. Zranenia utrpelo ďalších 119 ľudí, z ktorých je 75 hospitalizovaných.

Polícia sa domnieva, že predpokladaný samovražedný páchateľ útoku v hale Manchester Arena, 22-ročný Salman Abedi, bol súčasťou zločineckej siete.

Počas policajného zásahu evakuovali jednu z manchesterských ulíc



V dôsledku "policajného zásahu" uzavreli dnes ulicu Wigan Lane v metropolitnom okrese Wigan, ktorý leží približne 27 kilometrov od centra Manchestru. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News.

Očitý svedok pre tlačovú agentúru PA uviedol, že celú ulicu polícia evakuovala.

Tínedžerku objímajú dospelé osoby počas odchodu z hotela Park Inn v centre Manchesteru v utorok 23. mája 2017 po výbuchu, ku ktorému došlo na záver pondelňajšieho koncertu americkej popovej speváčky Ariany Grande v Manchesteri.
Foto: TASR/AP


"Policajti prišli zrejme nadránom okolo 01.30 h a vtrhli do jedného z bytov. Potom tam boli celý deň, ale len jeden či dvaja zostali vonku pred domom. Následne tak okolo 04.00 h prišli pravdepodobne forenzní experti a približne o 05.30 h nám povedali, aby sme opustili svoje byty," uviedol svedok.

Iný svedok uviedol, že videl, ako policajti vykladajú z auta pyrotechnického robota.

Podľa denníka Guardian nad miestom zásahu krúžil popoludní policajný vrtuľník.

Manchesterská polícia neskôr vydala vyhlásenie, podľa ktorého zásah súvisí so stredajším zadržaním osoby v jednom z bytov, v ktorom sa našli "potenciálne podozrivé predmety" a z toho dôvodu bola oblasť evakuovaná.

"Ľudí sme evakuovali z preventívnych dôvodov, pretože verejná bezpečnosť je pri našom vyšetrovaní prvoradá," citovala televízia Sky News z vyhlásenia