Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

UZAVRELI VYŠETROVANIE: Polícia odložila prípad Třískovho pádu z mosta

Na archívnej snímke (vpravo) český herec Jan Tříska. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Český herec Jan Tříska spadol koncom septembra z Karlovho mosta do rieky Vltavy, odkiaľ ho vytiahla dvojica z neďalekej výletnej lode. O dva dni neskôr zomrel v nemocnici.

Praha 21. novembra (TASR) - Česká polícia uzavrela vyšetrovanie pádu Jana Třísku z Karlovho mosta a prípad odložila. Známy český herec zomrel koncom septembra dva dni po páde v nemocnici. Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz.

"Vec bola v súlade s trestným poriadkom 9. novembra odložená, pretože v danej veci nešlo o trestný čin a vec nebolo možné vybaviť inak," uviedol hovorca polície Tomáš Hulan.

Ten už v septembri konštatoval, že to bola nešťastná náhoda. Polícia však požiadala občanov o kamerové záznamy. Podľa hovorcu dostali policajti niekoľko záznamov z daného dňa, podrobnosti však neuviedol.

Tříska spadol v sobotu 23. septembra po 16.00 h z Karlovho mosta do rieky Vltavy, odkiaľ ho vytiahla dvojica z neďalekej výletnej lode. Osemdesiatročného herca sa podarilo resuscitovať a záchranári ho previezli do pražskej Vojenskej nemocnice v Střešoviciach. V nemocnici zomrel o dva dni neskôr.