Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

V Alpách budú spomínať na obete havárie lietadla Germanwings

Pasažieri sa pozerajú na sviečky a kvety pre obete havarovaného letu Germanwings na letisku v Düsseldorfe 31. marca 2015, týždeň po tragickej nehode Airbusu A320 nemeckej nízkonákladovej leteckej spoločnosti Germanwings na pravidelnej linke z Barcelony do Düsseldorfu, ktorý sa zrútil vo Francúzskych Alpách. Nikto zo 150 pasažierov na palube lietadla nehodu neprežil. Foto: TASR/AP/Martin Meissner

Súčasťou podujatia naplánovaného na 24. júla v Le Vernete bude aj pochovanie neidentifikovaných tiel do spoločného hrobu.

Le Vernet 6. júla (TASR) - Štyri mesiace po havárii lietadla nemeckej nízkonákladovej spoločnosti Germanwings so 150 obeťami sa neďaleko miesta nešťastia vo francúzskych Alpách uskutoční spomienkové podujatie. Súčasťou podujatia naplánovaného na 24. júla v Le Vernete bude aj pochovanie neidentifikovaných tiel do spoločného hrobu, uviedla dnes agentúra DPA.



Bližšie podrobnosti o akcii príslušná prefektúra neoznámila. Podľa skorších informácií poskytnutých marseillským prokurátorom Bricem Robinom je na popoludnie naplánovaná aj spomienková bohoslužba.

Lufthansa, materská spoločnosť Germanwings, prostredníctvom svojho hovorcu oznámila, že uhradí cestovné náklady niekoľkým stovkám príbuzných obetí, ktorí chcú prísť na obrad do Francúzska.

Vyšetrovatelia dospeli k záveru, že druhý pilot letu 4U9525 Andreas Lubitz 24. marca zámerne naviedol airbus na linke z Barcelony do Düsseldorfu do masívu francúzskych Álp. Väčšina mŕtvych pochádza z Nemecka.