Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

VIDEO: V americkej zoo utratili gorilu, do výbehu sa dostal chlapec

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Chlapec sa do gorilieho výbehu dostal tak, že najskôr podliezol plot, potom preliezol cez kríky a napokon spadol do priekopy s vodou.

Washington 29. mája (TASR) - V zoo v Cincinnati v americkom štáte Ohio utratili 17-ročného samca gorily, lebo ohrozil na živote trojročného chlapca, ktorý sa mu dostal do výbehu, informovala agentúra AP.

Zo správy AP vyplýva, že chlapec sa do gorilieho výbehu dostal tak, že najskôr podliezol plot, potom preliezol cez kríky a napokon spadol do priekopy s vodou.

Gorila chlapca vzala na ruky a nosila ho približne 10 minút. Neútočila naňho síce, ale "chlapec bol určite v nebezpečenstve". "Zdalo sa, že je to život ohrozujúca situácia," uviedol riaditeľ zoo Thayne Maynard.



Chlapca podľa neho nebolo možné oslobodiť inak, ako utratením 180 kilogramov vážiacej gorily. Riaditeľ zoo totiž vysvetlil, že len uspanie gorily menom Harambe by nemalo želaný úžitok okamžite.

Dodal, že zoo má pravidlá, ako postupovať v podobných prípadoch, ale doteraz ich ešte nevyužila.

Riaditeľ poznamenal, že "Harambe bol fajn". Zoo mala v úmysle využiť ho pri rozširovaní chovu goríl.

Maynard konštatoval, že "rozhodovanie nebolo ľahké, lebo nížinné gorily sú veľmi ohrozené zvieratá a v zajatí ich veľa nežije". Vyjadril však presvedčenie, že rozhodnutie bolo správne.