Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

V americkom Missouri hlásia po tornáde viacero mŕtvych a zranených

Na snímke dronom diaľničnej hliadky štátu Missouri sú škody spôsobené tornádom, ktoré zasiahlo juhovýchod Missouri v stredu 5. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Tornádo sa prehnalo cez vidiecku oblasť okresu Bollinger, ležiaceho približne 80 kilometrov južne od mesta St. Louis.

Des Moines 5. apríla (TASR) — Tornádo, ktoré v stredu vyčíňalo v americkom štáte Missouri, spôsobilo rozsiahle škody a zabilo a zranilo viacero ľudí. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Tornádo sa prehnalo cez vidiecku oblasť okresu Bollinger, ležiaceho približne 80 kilometrov južne od mesta St. Louis. Podľa miestnych úradov prírodný živel za sebou zanechal niekoľko zranených a mŕtvych. V postihnutej oblasti prebieha pátracia a záchranná operácia.

V niektorých oblastiach na stredozápade a juhu USA v stredu očakávajú silné búrky. Krupobitím a tornádami je podľa meteorológov ohrozených okolo 40 miliónov ľudí.

Ničivé búrky a tornáda na juhu, stredozápade a severozápade USA si pred niekoľkými dňami vyžiadali najmenej 32 obetí. Potvrdené alebo možné tornáda spôsobili značné škody v 11 amerických štátoch vrátane Arkansasu, Illinois a Tennessee.