Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Anglicku zadržali maďarského vodiča kamióna za prevádzačstvo

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Britská polícia objavila vozidlo na diaľničnom odpočívadle v momente, keď z jeho nákladového priestoru začali vyskakovať ilegálni migranti.

Budapešť 13. októbra (TASR) - Polícia pri stredoanglickom mestečku Keele zadržala vodiča kamióna s maďarským evidenčným číslom, ktorý je podozrivý z prevádzačstva. Informovala o tom dnes agentúra MTI odvolávajúc sa na internetové vydanie britského denníka Daily Mail.

Vozidlo objavili na diaľničnom odpočívadle v momente, keď z jeho nákladového priestoru začali vyskakovať ilegálni migranti. Sedem cudzincov a vodiča policajti zadržali, šiestim sa podarilo ujsť.

Migranti sa rozutekali do okolitých polí. Podľa denníka jeden z migrantov pri úteku vystrelil malou ručnou zbraňou na dvoch farmárov, ktorí ich prenasledovali autom. Nikto sa pritom nezranil, poškodené bolo iba vozidlo.

Polícia v grófstve Staffordshire potvrdila incident a dodala, že po migrantoch stále intenzívne pátrajú. Pre MTI polícia uviedla, že vodiča nákladného vozidla zadržali, avšak jeho štátnu príslušnosť nezverejnila.