Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Bavorsku si uctia obete nehody; zomrel ďalší zo zranených

Na snímke záchranári odnášajú zraneného pasažiera z mieste zrážky dvoch vlakov v nemeckom Bad Aiblingu 9. februára 2016. Foto: TASR/AP

Kým na mieste nešťastia pokračujú práce na odstránení dôsledkov zrážky za účasti asi 150 ľudí, v miestnom kostole vyjadrujú občania svoju spoluúčasť a solidaritu pozostalým.

Bad Aibling 11. februára (TASR) - Bavorsko si v nedeľu pripomenie obete utorkového železničného nešťastia v Bad Aiblingu. Na všetkých štátnych budovách budú vlajky spustené na pol žrde, informovala dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie vládne zdroje.

Obete zrážky vlakov by si mali pripomenúť aj jednotlivé obce, okresy, kraje, zastupiteľstvá, ústavy a verejnoprávne nadácie. Kondolenčná kniha, v ktorej už v stredu vyjadril svoje pocity pri návšteve dejiska katastrofy bavorský krajinský premiér Horst Seehofer a ďalší politici, je medzičasom plná takmer do poslednej stránky.

Z Nemecka prišla dnes podvečer správa, že počet obetí tejto nehody sa zvýšil na 11, pretože jeden z ťažko zranených, 47-ročný muž z okolia Mníchova, napriek úsiliu lekárov v nemocnici skonal.

Kým na mieste nešťastia pokračujú práce na odstránení dôsledkov zrážky za účasti asi 150 ľudí, v miestnom kostole vyjadrujú občania svoju spoluúčasť a solidaritu pozostalým.

Na objasnení príčin nešťastia spolupracujú Spolkový úrad pre železničnú dopravu, orgány prokuratúry i kriminálna polícia. Vyšetrovatelia dúfajú, že obsah tretej z tzv. čiernych skriniek poskytne údaje o rýchlosti vlakových súprav a ich brzdnej dráhe, respektíve o tom, či nepochybil niektorý zo železničiarov.

Polícia už v priebehu uplynulých 48 hodín odmietla mediálne správy o tom, že príčinou bolo zrejme zlyhanie ľudského faktora a označila ich za čistú špekuláciu.