Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Bavorsku pri zariadení pre utečencov horel kufor

Nemecko, polícia Foto: TASR/AP

Z miesta činu utekalo podľa nich viacero mužov arabského zovňajšku.

Mníchov/Zirndorf 27. júla (TASR) - Pri záchytnom zariadení pre utečencov v Zirndorfe neďaleko bavorského mesta Norimberg dnes horel kufor. Pri incidente nedošlo k zraneniam, informovali vyšetrovatelia, podľa ktorých ľudia neboli v ohrození.

Aj keď polícia predtým prostredníctvom sociálnych sietí napísala heslovite: Žiadna explózia, žiadni zranení. Na mieste sú bezpečnostné zložky. Žiadne akútne ohrozenie okolia - naďalej nie je jasné, čo sa v blízkom okolí záchytného zariadenia pre utečencov vlastne udialo.

Horiaci kufor, ktorý podľa prvých informácií z dejiska obsahoval množstvo sprejových dóz, policajná hliadka v krátkom čase uhasila. Následne ho preskúmali experti kriminálnej polície z Fürthu a odborníci na trhaviny Krajinského kriminálneho úradu z Mníchova.

Indície, že by ktosi bol v kufri odpálil trhavinu, sa zatiaľ neobjavili. Prvé názory odborníkov nevylučujú, že požiar mohol spôsobiť jeden zo sprejov uložených v batožine.

Polícia, ktorá teraz pátra po majiteľovi kufra, požiadala verejnosť o pomoc, pričom hľadá predovšetkým možných svedkov. Ide o asi 30-ročného muža a mimoriadne štíhlu, asi 25-ročnú ženu. Oboch videli s kuframi v rukách, a to s čiernym kufrom s bielym doplnkom a červeným leteckým kufrom s tmavošedým lemovaním alebo zipsom.