Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Bosne zomrel pri prestrelke údajný vrah policajta a majiteľa obchodu

Zákazník Matt Nutt má zbraň za opaskom v obchode špecializujúcom sa na predaj zbraní v meste Spring, v americkom štáte Texas 4. januára 2016 počas plánovaného sprísnenia zbrojnej legislatívy prezidentským výnosom. Americký prezident Barrack Obama uviedol, že jeho nové výkonné opatrenia na sprísnenie pravidiel týkajúcich sa zbraní "sú v rámci" jeho právomocí a sú v súlade s americkým právom vlastniť zbrane. Varoval tak svojich odporcov, ktorí tieto opatrenia pravdepodobne napadnú na súde. Foto: TASR/AP

Gačič bol podozrivý z minulotýždňovej vraždy policajta a majiteľa obchodu s potravinami. Vyšetrovatelia motív jeho činu zatiaľ nezistili.

Sarajevo 12. februára (TASR) - Po rozsiahlej pátracej akcii bosnianska polícia zastrelila v utorok muža podozrivého z vraždy policajta a ďalšej osoby. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

Podľa nej Edin Gačič (42) zomrel pri prestrelke s mužmi zákona neďaleko Sarajeva. V prestrelke utrpel zranenia jeden policajt.

Gačič bol podozrivý z minulotýždňovej vraždy policajta a majiteľa obchodu s potravinami. Vyšetrovatelia motív jeho činu zatiaľ nezistili. Polícia ponúkla odmenu 25.000 eur za informácie o mieste jeho pobytu.

Gačič sedel vo väzení za dvojnásobnú vraždu predtým, ako ho v roku 2017 prepustili po odpykaní si dvoch tretín trestu odňatia slobody v trvaní 20 rokov. Jeho obeťami boli jeho matka a muž, ktorý bojoval v prápore moslimských dobrovoľníkov počas vojny v Bosne v rokoch 1992-1995.