Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Budapešti sa pobila skupinka migrantov a futbalových ultras

Migranti sa naťahujú za jedlom v rámci potravinovej pomoci z nemeckého Wuppertalu pred železničnou stanicou Keleti Foto: TASR/AP

Paralelne s týmto dianím sa objavovali väčšie skupiny futbalových fanúšikov smerujúcich na kvalifikačný medzištátny zápas medzi domácou reprezentáciou a výberom Rumunska.

Budapešť 4. septembra (TASR) - Bitka vypukla dnes pri Východnej železničnej stanici (Keleti pu.) v Budapešti. Informovala o tom tlačová agentúra MTI, ktorej spravodajca zaznamenal na mieste aj výbuchy petárd.

Podľa jeho očitého svedectva asi stovka migrantov skandovala arabsky pred hlavným vchodom na spomínanú železničnú stanicu a tlieskala. Medzi skupinkami migrantov došlo následne ku konfliktom, na ktoré reagovali zásahom príslušníci policajnej poriadkovej jednotky.

Paralelne s týmto dianím sa pri Keleti pu. objavovali väčšie skupiny futbalových fanúšikov smerujúcich na kvalifikačný medzištátny zápas medzi domácou reprezentáciou a výberom Rumunska. Mužom zákona sa však futbalových ultras darí zatiaľ až na menšie výnimky izolovať od migrantov, aby na Barossovom námestí pred stanicou nedošlo k výtržnostiam. Väčšina migrantov, hlavne ženy a deti, sa zdržiava však v podchode pri stanici.