Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Buenos Aires narazil vlak do stanice, zranilo sa 80 ľudí

Policajti a záchranári nesú na nosidlách zraneného cestujúceho k sanitke po tom, ako prímestský vlak narazil na konci koľajníc do stanice. Foto: TASR/AP

Požiarnici, polícia a zdravotníci evakuovali cestujúcich z havarovaného vlaku na rušnej železničnej stanici Once.

Buenos Aires 19. októbra (TASR) - Najmenej 80 ľudí sa dnes zranilo na železničnej stanici Once v Buenos Aires, kde zo zatiaľ neznámych príčin vlak nebrzdil a na konci koľajníc narazil do nástupišťa. Pri rovnakej nehode tu vlani zomrelo 52 ľudí, informovala agentúra Associated Press.

Päť zo zranených, medzi ktorými je aj osemročný chlapec, má zlomeniny, nik však nie je v ohrození života. Pri prudkom náraze sa rozbilo z okien vagónov a zasiahlo aj ľudí čakajúcich na nástupišti.

Dav rozhnevaných ľudí zaútočil na zraneného rušňovodiča, ktorého nazvali "vrahom". Demolovali tiež vnútrajšok stanice. Zakročila proti nim poriadková polícia, ktorá zobrala rušňovodiča do policajnej väzby.

Jeden z cestujúcich, 47-ročný Jorge Ramirez, povedal, že nastúpil do druhého vozňa deväť staníc pred konečnou. Vlak podľa neho na jednej z predchádzajúcich staníc vôbec nezastavil a na ďalšej zastavil neskoro a musel cúvať, aby mohli cestujúci vystúpiť.

Objavili sa aj fámy o mikrospánku rušňovodiča.

Minister bezpečnosti Segio Berni povedal médiám, že zatiaľ nevedia, prečo vlak nezastavil, prerazil nárazník na konci koľajníc a skončil zakliesnený v priestore medzi nástupišťom a stropom stanice.

Požiarnici, polícia a zdravotníci evakuovali cestujúcich z havarovaného vlaku na rušnej železničnej stanici Once. Mnohí cestujúci na pomoc nečakali a vykopli okná, aby sa dostali z vagónov, keď sa neotvorili dvere vlaku.

Pri podobnej havárii vo februári 2012 zomrelo 52 ľudí a stovky ďalších utrpeli zranenia.

Línia Sarmiente je najrušnejšou prímestskou traťou v argentínskej metropole a jej vlaky sú v pracovné dni plné cestujúcich. Dnešná nehoda sa však stala v sobotu ráno, krátko po 7.00 h.