Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Burgelande pri nehode zahynula Slovenka

Ilustračné foto Foto: TASR

Do jej automobilu narazilo totiž v približne 100-kilometrovej rýchlosti iné osobné vozidlo, ktoré riadil motorista z Maďarska.

Eisenstadt 13. septembra (TASR) - Zastavenie na burgenlandskom úseku diaľnice A4 iba kúsok za výjazdom Neusiedl am See-Gewerbepark sa dnes stalo osudným pre 56-ročnú vodičku zo Slovenska, smerujúcu do Viedne. Do jej automobilu narazilo totiž v približne 100-kilometrovej rýchlosti iné osobné vozidlo, ktoré riadil motorista z Maďarska.

Po náraze zostala Slovenka uväznená v stlačenom vraku automobilu, ktorý náraz katapultoval asi do 50-metrovej vzdialenosti do zvodidiel. Odtiaľ ju vyslobodili privolaní záchranári. Vzhľadom na vážnosť zranení sa ju však už nepodarilo zachrániť.

Spolujazdkyňa (36) takisto zo Slovenska vyviazla s ťažkými zraneniami a vrtuľník záchrannej služby ju prepravil na jednu z viedenských kliník.

Štyridsaťtriročný maďarský vodič osobného automobilu, ktorý podľa burgenlandskej polície prakticky nebrzdil, bol pripútaný a z nehody vyviazol bez zranení.

Diaľnica A4 v smere na Viedeň bola v danom úseku dočasne uzavretá, v skorých popoludňajších hodinách ju však opäť sprejazdnili.

Pôvodnú informáciu rozšírila o niektoré podrobnosti rakúska tlačová agentúra APA.