Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V bytovom dome vo Wuppertale došlo k výbuchu, hlásia päť zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Na mieste zasahovalo množstvo záchranárov.

Berlín 24. júna (TASR) - Najmenej päť ľudí utrpelo podľa aktualizovanej bilancie polície zranenia pri výbuchu, ktorý v noci na nedeľu zdevastoval bytový dom v meste Wuppertal na západe Nemecka. Podľa hasičov došlo na prvom poschodí pravdepodobne k explózii plynu a následný požiar sa rozšíril na celý objekt. Ten sa ráno takmer úplne zrútil, informovali miestne médiá.

Prvé správy z noci hovorili o 24 zranených. Polícia však ráno upravila túto bilanciu výrazne smerom nadol, aj keď podľa informácií novín Wuppertaler Rundschau so zraneniami skončilo najmenej desať ľudí, z nich viacerých vo veľmi vážnom stave previezli do nemocníc.

Polícia tiež uviedla, že v troskách pokračuje pátranie po ľuďoch, ktorí by sa tam mohli stále nachádzať. Z domu, ktorý mal tri podlažia a podkrovie, ešte ráno stúpali kúdoly dymu, napísala agentúra DPA.

Obyvatelia uviedli, že v sobotu pred polnocou počuli pred vypuknutím požiaru silnú detonáciu, po ktorej utekali von aj ľudia zo susedných domov. Na mieste zasahovalo počas noci množstvo členov pohotovostných zložiek, ktorých privolali aj z okolitých miest. Viacerých obyvateľov domu museli zachraňovať hasičskými rebríkmi.