Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V českej nemocnici zomrel bezdomovec podozrivý z prepadnutia

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Bezdomovec bol kvôli obavám z úteku za mrežami opäť od septembra, avšak jeho zdravotný stav mu neumožňoval účasť na procese.

Praha 1. decembra (TASR) - Bezdomovec-recidivista Július G., ktorý čelil žalobe v súvislosti s prepadom česko-talianskej dvojice v centre Prahy, zomrel vo väzenskej nemocnici. Stalo sa tak ešte 30. októbra 2015, informovali dnes české elektronické médiá s odvolaním sa na hovorkyňu súdu.

Ten Júliusa G. ešte v marci zbavil obvinení s tým, že nejestvujú priame dôkazy o jeho vine. Odvolací senát však vyhovel odvolaniu štátnej zástupkyne a nariadil opätovné prerokovanie kauzy.

Bezdomovec bol kvôli obavám z úteku za mrežami opäť od septembra, avšak jeho zdravotný stav mu neumožňoval účasť na procese. Na základe správy o jeho úmrtí Mestský súd v Prahe stíhanie Júliusa G. zastavil.

Dejiskom brutálneho prepadnutia 62-ročného talianskeho občana a jeho 29-ročnej priateľky z ČR bola 26. apríla Národní třída v centre českej metropoly, kde útočník dvojicu napadol ostrým predmetom bez akéhokoľvek dôvodu.

Obžalovaný, ktorý bol v minulosti sedemkrát trestaný za násilné delikty, zodpovednosť za tento čin popieral, svedkovia ho neidentifikovali a ani záznamy priemyselných kamier nepriniesli svetlo do prípadu. Genetický materiál, ktorý zostal po páchateľovi na mieste činu, sa navyše nezhodoval s DNA Júliusa G.