Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Česku chystajú 17. novembra veľkú demonštrácia proti Nečasovej vláde

Premiér Petr Nečas Foto: TASR

Oznámil to v utorok predseda Československej konfederácie odborových zväzov (ČMKOS) Jaroslav Zavadil.

Praha 31. októbra (TASR) - České odbory a občianske iniciatívy združené v platforme Stop vláde chystajú na 17. novembra v Prahe demonštráciu, zameranú proti vládnej politike, a takisto sprievod po Národnej triede. Oznámil to v utorok predseda Československej konfederácie odborových zväzov (ČMKOS) Jaroslav Zavadil. Odbory čakajú nadpriemernú účasť. Informovala o tom česká agentúra Mediafax.

Demonštrácia sa začne o 13.00 h na pražskom Václavskom námestí. Predtým však budú mať ľudia možnosť od 11.00 h na rovnakom mieste podpísať celý rad petícií, pripravených v stanoch. O 14.00 h sa demonštranti vydajú na pochod Národnou triedou.

Akcia má motto Demokracia vyzerá inak. "Táto vláda je najhoršou vládou v novodobých časoch. Je to panoptikum, ktoré svojimi večnými hádkami znepokojuje spoločnosť," vyhlásil Zavadil.

Platformu Stop vláde tvorí niekoľko desiatok odborových organizácií a občianskych iniciatív. Okrem ČMKOS a jej členských zväzov sú to napríklad aj ProAlt, Nezávislé sociálno-ekologické hnutie Nezohnutie (Nesehnutí), Národná rada osôb so zdravotným postihnutím či Rada seniorov.