Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Česku opäť demonštrovali proti hlave štátu i ministrovi financií

Na archívnej snímke Miloš Zeman. Foto: TASR/AP

Podľa organizátorov je dnešná protestná akcia, ktorá nadväzuje na podobné z 10. a 11. mája, reakciou na "oligarchické maniere" A. Babiša a "nepomenovateľné správanie" prezidenta M. Zemana.

Praha 17. mája (TASR) - V uliciach viacerých českých miest sa dnes podvečer opäť zhromaždili občania, ktorí demonštrujú proti prezidentovi Milošovi Zemanovi a ministrovi financií Andrejovi Babišovi.

Podľa organizátorov je dnešná protestná akcia, ktorá nadväzuje na podobné z 10. a 11. mája, reakciou na Babišove "oligarchické maniere" a Zemanovo "nepomenovateľné chovanie".

Dejiskom demonštrácií, ktoré sa začali od 18.00 h, sú podľa internetového servera iDNES.cz popri Prahe a Brne aj České Budějovice, Hradec Králové, Liberec, Olomouc, Ostrava a Uherské Hradiště.

V Prahe vyšli do ulíc podľa odhadu spolupracovníkov servera tisíce občanov, ktorí zaplnili časť Václavského námestia. V ostatných dejiskách možno podľa českých elektronických médií hovoriť o účasti stoviek občanov, celková účasť bola v porovnaní s predchádzajúcimi protestmi nižšia.

Tentoraz prišlo počas demonštrácií však aj k verbálnym zrážkam medzi odporcami a stúpencami hlavy štátu.