Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Česku sa zrazil autobus s autom, zranilo sa 25 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Ľuboš Forcoň

Na mieste nehody zasahovali hasiči a záchranárske vrtuľníky z Ústí nad Labem, Prahy a Plzne.

Praha 30. apríla (TASR) - Zrážka turistického autobusu s autom pri meste Kadaň na severozápade Česka si vyžiadala v piatok večer 25 zranených. Spravodajský portál iDNES.cz o tom informuje s odvolaním sa na záchrannú službu Ústeckého kraja, na ktorého území sa nachádza miesto nehody.

Podľa citovaného hovorcu záchranárov utrpelo sedem osôb ťažké a sedem stredne ťažké zranenia, nikto zo zranených však nie je v kritickom stave. Nie pritom jasné, koľko ľudí sa zranilo v autobuse a koľko v aute, ktorého vodič údajne zrážku spôsobil, keď autobusu nedal prednosť na križovatke.

Na mieste nehody zasahovali hasiči a záchranárske vrtuľníky z Ústí nad Labem, Prahy a Plzne. Úsek cesty, kde sa nehoda stala, polícia uzavrela v oboch smeroch.

Autobus s pracovníkmi továrne na porcelán, ktorí sa vracali z firemnej akcie, sa po zrážke s autom prevrátil a poškodil horúcovod vedený súbežne s cestou. V okolitých mestách Klášterec nad Ohří, Chomutov a Jirkov boli z tohto dôvodu prerušené dodávky teplej vody, informuje iDNES.cz.