Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

V Charkove vyhlásili na stredu celodenný zákaz vychádzania

Ukrajinská žena sedí v byte obytnej budovy zničenej pri raketovom útoku v druhom najväčšom ukrajinskokm meste Charkov počas 178. dňa ruskej invázie na Ukrajinu vo štvrtok 18. augusta 2022. Foto: TASR/AP

Zákaz vychádzania v tomto meste na severovýchode Ukrajiny, ktoré je pravidelne ostreľované ruskými jednotkami, zvyčajne platí od 22.00 h do 06.00 h miestneho času.

Kyjev 21. augusta (TASR) - Zákaz vychádzania v druhom najväčšom ukrajinskom meste Charkov bude v stredu predĺžený na celý deň, uviedol oblastný gubernátor Oleh Synehubov.

Ako informovala britská stanica BBC, zákaz vychádzania v tomto meste na severovýchode Ukrajiny, ktoré je pravidelne ostreľované ruskými jednotkami, zvyčajne platí od 22.00 h do 06.00 h miestneho času.

Synehubov vo svojom statuse v aplikácii Telegram apeloval na občanov, aby rešpektovali nariadenie úradov a v stanovenom čase sa zdržiavali doma, v bezpečí.

Ukrajina bude v stredu 24. augusta sláviť svoj Deň nezávislosti. V tento deň zároveň uplynie šesť mesiacov od začiatku ruskej invázie na jej územie.

Na ostražitosť v súvislosti s týmto sviatkom vyzval svojich spoluobčanov aj ukrajinský rezident Volodymyr Zelenskyj.

"Všetci si musíme uvedomiť, že tento týždeň by sa Rusko mohlo pokúsiť urobiť niečo obzvlášť škaredé, niečo obzvlášť kruté," povedal Zelenskyj podľa TASR informujúcej na základe správy agentúry Reuters.