Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Číne vybuchla továreň na výrobu pesticídov, počet obetí stúpa

Dym stúpa po explózii chemickej továrne, ku ktorej došlo v meste Jen-čcheng ležiacom vo východočínskej provincii Ťiang-su 21. marca 2019. Foto: TASR/AP

Výbuch podľa AP vytvoril kráter a na mieste zasahovalo viac ako 900 hasičov.

Peking 23. marca (TASR) - Počet obetí štvrtkového výbuchu v továrni na výrobu pesticídov na východe Číny stúpol na 62, informovala v sobotu agentúra AP. Ďalšie stovky ľudí utrpeli zranenia a 90 z nich je vo vážnom stave.

Počet obetí sa môže ešte zvýšiť, pretože 28 ľudí je stále nezvestných, uviedla agentúra Xinhua a dodala, že doteraz sa podarilo identifikovať len 26 tiel obetí.

K mohutnej explózii a následnému požiaru došlo v priemyselnom parku Čchen-ťia-kang v meste Jen-čcheng v provincii Ťiang-su. Hasiči dostali požiar pod kontrolu v piatok okolo 03.00 h miestneho času (štvrtok 18.00 h SEČ), uviedla štátna televízia. Požiar sa totiž zo závodu, ktorý vlastní Tianjiayi Chemical Company, rozšíril aj do susedných prevádzok.

Výbuch podľa AP vytvoril kráter a na mieste zasahovalo viac ako 900 hasičov. Školy boli zatvorené a takmer 1000 obyvateľov bolo v rámci bezpečnostných opatrení evakuovaných, uviedli vo vyhlásení miestne úrady.