Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

V ČR padali teplotné rekordy, najteplejšie bolo v Ledniciach

V horách Malej Fatry, ale aj na väčšine územia Slovenska prevláda hmlisté počasie. Vo vyšších polohách sa snaží slnko predrať pomedzi hustú hmlu, no moc sa mu to nedarí. Na miestach a v nadmorských výškach, kde po iné roky už bol v tomto období sneh je stále neskorá nevľúdna jeseň. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na 53 miestach Českej republiky dnes padli teplotné rekordy.

Praha 19. decembra (TASR) - Na 53 miestach Českej republiky dnes padli teplotné rekordy. Najteplejšie bolo na južnej Morave. V obci Lednice v okrese Břeclav namerali meteorológovia 14,8 stupňa Celzia, rovnako teplo bolo aj v obci Pohořelice pri Brne.

"Rekordne vysoké teploty nameralo 53 staníc z celkových 138, ktoré merajú tridsať a viac rokov," uviedla pre spravodajský portál iDNES.cz Jana Hujslová z Českého hydrometeorologického ústavu. V prípade novších staníc sa o rekordoch nehovorí.

Najvyššia nameraná teplota bola spomínaných 14,8 stupňa Celzia v Ledniciach a tiež v Pohořeliciach - obe stanice ohlásili prekonanie teplotného rekordu, pričom fungujú už 53 rokov. Až do tohto roka bol 19. december na oboch miestach najteplejší v roku 1989. V Ledniciach bolo vtedy presne 14 stupňov Celzia, v Pohořeliciach o dva stupne menej, informoval portál iDNES.cz.