Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Dánsku doplatila na hádzanie betónových blokov na auto rodina

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Matka päťročného synčeka prišla na mieste o život, jej 36-ročný manžel leží s ťažkým zranením v kóme.

Kodaň 22. augusta (TASR) - Dánska polícia pokračuje v intenzívnom pátraní po osobách, ktoré v nedeľu v skorých ranných hodinách hodili z diaľničného mostu na juhu krajiny betónový blok na motorové vozidlo. V ňom sa z dovolenky vo Švédsku vracala rodina z nemeckej spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

Matka päťročného synčeka prišla na mieste o život, jej 36-ročný manžel leží s ťažkým zranením napriek enormnej snahe lekárov naďalej v kóme, kým dieťa utrpelo síce šok, avšak vyviazlo sťaby zázrakom s minimálnymi zraneniami.

K útoku došlo na diaľnici E20, ktorá predstavuje hlavné cestné spojenie medzi Švédskom, západným Dánskom a Nemeckom.

Vyšetrovatelia dnes informovali, že páchatelia hodili z mosta štyri kamene, z ktorých vozidlo trafil jeden o hmotnosti 30 kilogramov.

Kriminalisti vzhľadom na osobitosť jedného z blokov, využívaného pri stavbe vysokých múrov, vyzvali podnikateľov v danej sfére, aby preskúmali svoje skladové zásoby.

Už v januári 2016 došlo v rovnakej lokalite opakovane k podobným excesom, ktoré však neskončili tragicky. K podobnej udalosti s použitím dreva došlo aj v uplynulých dňoch. Polícia nepredpokladá, že by išlo o mladícku nerozvážnosť, o čin detí, pretože vzhľadom na hmotnosť použitých vecí uvažuje o účasti najmenej jednej dospelej osoby na útoku.