Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Zahraničie

V dodávkach patriacich vagnerovcom sa pri razii vraj našli 4 miliardy

Prigožin. Foto: TASR/AP

Ako informovala agentúra Reuters, Prigožin tento nález potvrdil.

Moskva 24. júna (TASR) - Na nádvorí luxusného hotela Trezzini v Petrohrade, ktorý je považovaný za "kanceláriu" vodcu žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenija Prigožina, sa počas policajnej prehliadky v zaparkovanej dodávke našli škatule s veľkým množstvom hotovosti.

Ako informovala agentúra Reuters, Prigožin tento nález potvrdil. Uviedol, že tieto peniaze boli určené na vyplatenie žoldu vagnerovcom a na kompenzácie pre zranených alebo pre rodiny padlých príslušníkov skupiny, ako aj na ďalšie výdavky.

Podľa petrohradského spravodajského webu Fontanka, ktorý sa odvolal na zdroje v polícii, celková suma peňazí nájdených v tomto aute predstavovala štyri miliardy rubľov 43 miliónov) - väčšinou v bankovkách po 5000 rubľov.

Prigožin uviedol, že polícia okrem dodávky typu GAZeľ našla aj dva miniautobusy, v ktorých - ako tvrdí - tiež boli škatule s hotovosťou.

Dodal, že jeho polovojenská spoločnosť existuje už desať rokov a celé tieto roky používala výlučne hotovosť.

Britská stanica BBC informovala, že po vypuknutí vzbury vagnerovcov sa v Rusku začali demontovať bilbordy a tzv. citylighty s reklamami na Vagnerovu skupinu a s výzvami narukovať do nej.

Okrem toho v sobotu na žiadosť ruskej generálnej prokuratúry začala sociálna sieť VKontakte blokovať tematické skupiny súvisiace s Vagnerovou skupinou.