Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Doveri demonštrovali proti imigrácii i proti rasizmu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Protidemonštráciu organizovali skupiny Dover postav sa rasizmu a Protirasistická sieť v Kente a vystúpila na nej tieňová ministerka pre medzinárodný rozvoj Diane Abbottová.

Dover 30. januára (TASR) - Násilie poznačilo dnes v anglickom prístavnom meste Dover protest krajne pravicových skupín proti imigrácii a súbežnú demonštráciu aktivistov proti rasizmu. Polícia oznámila, že zadržala viacero ľudí.

Miestne úrady večer uviedli, že situácia sa upokojuje po dni, počas ktorého polícia pomocou kordónov udržiavala obe skupiny od seba, píše agentúra AP. Napriek početnej prítomnosti policajtov dochádzalo k potýčkam, pričom niektorí výtržníci hádzali tehly a dymovnice.

Doverom pochodovali stovky krajne pravicových demonštrantov, podľa transparentov išlo o členov Národného frontu, neonacistickej organizácie Combat 18 či Škótskej obrannej ligy, uviedla stanica BBC. Protidemonštráciu organizovali skupiny Dover postav sa rasizmu a Protirasistická sieť v Kente a vystúpila na nej tieňová ministerka pre medzinárodný rozvoj Diane Abbottová.

Na diaľnici M20 v Kente uzavreli jedno z odpočívadiel po tom, ako tam poškodili viacero autobusov smerujúcich na demonštrácie do Doveru. Po zrážke medzi znepriatelenými skupinami sa tam na dvoch z autobusov objavili hákové kríže nakreslené krvou.