Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

V Düsseldorfe sa začal proces s piatimi stúpencami IS

Ilustračné foto Foto: TASR

kupina mala prispieť na podporu džihádistov vyslaním bojovníkov, ale aj finančných prostriedkov a inej pomoci, napríklad 15 sanitiek z Nemecka na bojiská v Sýrii.

Düsseldorf 10. februára (TASR) - Za mimoriadnych bezpečnostných opatrení sa dnes na Vrchnom krajinskom súde v nemeckom Düsseldorfe začal proces s piatimi stúpencami Islamského štátu (IS) a iných extrémistických islamistických zoskupení.

Obhajoba hneď v úvode predložila odmietavé podnety týkajúce sa osoby predsedníčky senátu, kritizujúc nariadené bezpečnostné kontroly.

Hlavným obžalovaným v procese, v ktorom sa v súdnej sieni ocitli štyria muži a jedna žena, je 59-ročný muž z Bergisch Gladbachu, ktorý vyslal vlastného syna bojovať do oblastí sužovaných vojnovým konfliktom a neskôr oslavoval jeho smrť.

Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Všetci obžalovaní čelia v rôznej miere obvineniam z podpory extrémistických organizácií. Skupina mala prispieť na podporu džihádistov vyslaním bojovníkov, ale aj finančných prostriedkov a inej pomoci, napríklad 15 sanitiek z Nemecka na bojiská v Sýrii.