Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Európskom parlamente vyzvali k spolupráci pro-life organizácií

Ilustračná foto (Vyhlásenie európskej iniciatívy Jeden z nás, vľavo člen výkonného výboru federácie Jeden z nás Miroslav Mikolášik, tretí zľava iniciátor petície Jeden z nás Carlo Cassini, štvrtý zľava prezident federácie Jeden z nás Jaime Mayor Oreja) Foto: Archív MM.

Organizácie združené v Európskej federácii Jeden z nás (One of Us) sa pod záštitou europoslanca Miroslava Mikolášika (EĽS/KDH) stretli na valnom zhromaždení.

Brusel 29. marca (OTS) - Prezident federácie Jaime Mayor Oreja pozval opätovne všetky členské organizácie, aby sa v nasledujúcich dvoch mesiacoch aktívne zapojili do prípravy nadchádzajúceho podujatia, ktoré sa uskutoční 26. až 27. mája v Budapešti. „Pod záštitou maďarskej vlády chceme opätovne vyslať do sveta dôrazný signál, že embryo je Jeden z nás. Súčasťou tzv. nového svetového poriadku je upieranie prítomnosti v médiách kresťanom. Sme nútení voliť alternatívne formy komunikácie - napríklad vyjadrením sily rodín na verejnosti,“ uviedol Oreja s tým, že „diktatúra relativizmu má katastrofické následky, preto je našou povinnosťou byť morálnym kompasom. Ako občania máme len naoko slobodnú voľbu, vlády rozhodujú, čo sa smie voliť a verejne vyjadriť.“

Celoeurópske podujatie má byť odpoveďou na nový francúzsky zákon, ktorý obmedzuje slobodu prejavu, ukážkou európskej kultúry (na akcii má odznieť symfónia za život v prevedení 200-členného orchestra) a protestom proti nátlaku na slobodu svedomia občanov, ktorých petíciu z 22. mája 2014 Európska komisia zmietla zo stola, hoci ju podpísali dva milióny občanov Európy. „Životy môžeme zachrániť aj našim slovom“, prízvukoval iniciátor petície Jeden z nás Carlo Cassini.

Štyri krajiny - Poľsko, Maďarsko, Slovensko a Česko - majú byť hlavnými protagonistami podujatia. Cieľom je zapájať sa do boja za život v prostredí, kde sa vie o demografických hrozbách, útokoch na deti, na rodinu i o rôznych formách pokroku číhajúcich na ľudskú dôstojnosť.

Carlo Cassini pripomenul, že v Deň Európy (9. mája) končí druhá fáza petície medzi zdravotníkmi, právnikmi a politikmi a vyzval k zintenzívneniu zbierania podpisov elektronicky na stránke www.oneofus.eu, resp. v tlačenej forme.
Valné zhromaždenie federácie Jeden z nás sa v Bruseli konalo v stredu 22. marca 2017.

Autor: Anna Kováčová