Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Hamburgu odsúdili Švajčiara, ktorý v júli hádzal fľaše do policajtov

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Išlo o celkove piaty proces s aktérmi júlových zrážok v Hamburgu, avšak jeden z tých, ktoré neskončili vynesením nepodmienečného trestu odňatia slobody.

Hamburg 14. septembra (TASR) - Na rok väzenia podmienečne odsúdili dnes v severonemeckom Hamburgu 29-ročného Švajčiara za pokus o nebezpečné ublíženie na zdraví a útok na príslušníkov policajného zboru. Muž hodil dve fľaše do mužov zákona krátko pred summitom krajín G20, ktorého dejiskom bol práve Hamburg v dňoch 7.-8. júla 2017.

Obžalovaný sa v úvode súdneho konania k trestnému činu priznal a prejavil ľútosť nad svojím konaním. Fľaše hodil v podnapitom stave, keď stratil kontrolu nad vlastným správaním, vypovedal.

Prokurátor žiadal pre Švajčiara trest 18 mesiacov odňatia slobody podmienečne, obhajkyňa sa zasadzovala, aby sa na ďalšie potrestanie rezignovalo s ohľadom na dva mesiace, ktoré jej mandant strávil vo vyšetrovacej väzbe.

Jedna z hodených fliaš minula policajta iba vďaka tomu, že ho jeho kolega na poslednú chvíľu strhol nabok, druhá sa rozbila asi meter od nôh iného policajta. Obžalovaný sa následne ocitol v pouličnej bitke, pretože sa na neho vrhli zrejme očití svedkovia jeho činu.

Išlo o celkove piaty proces s aktérmi zrážok v Hamburgu, avšak jeden z tých, ktoré neskončili vynesením nepodmienečného trestu odňatia slobody. Zatiaľ najprísnejším rozsudkom boli dva roky a sedem mesiacov väzenia nepodmienečne. Majiteľovi reštaurácie a otcovi malej dcérky súd zohľadnil ako poľahčujúce okolnosti jeho včasné priznanie sa, ako aj doterajší bezúhonný život.