Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Polícia po náraze dodávky do ľudí v Holandsku zadržala podozrivého

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Incident sa stal na záver trojdňového hudobného festivalu Pink Pop, niekoľko hodín po vystúpení R&B umelca Bruna Marsa.

Amsterdam 18. júna (TASR) - Dodávka vrazila v pondelok okolo 04.00 h SELČ do skupiny štyroch ľudí na hudobnom festivale v meste Landgraaf v Holandsku - jednu osobu usmrtila a ďalšie tri vážne zranila. Holandská polícia zadržala podozrivého o niekoľko hodín. Informovala o tom agentúra AP.




Polícia v provincii Limburg oznámila, že našla bielu dodávku, ktorou vodič narazil pred svitaním do fanúšikov popovej hudby neďaleko kempingu, nachádzajúceho sa pri pozemku slávneho festivalu Pink Pop v meste Landgraaf na juhozápade Holandska.

Úrady neposkytnú ďalšie podrobnosti o prípade, pretože stále prebieha jeho vyšetrovanie. Dodali, že informovali rodiny obetí - ale neuviedli ich vek ani občianstvo.

Incident sa stal na záver trojdňového hudobného festivalu Pink Pop, niekoľko hodín po vystúpení R&B umelca Bruna Marsa. Ten bol hlavným účinkujúcim, ktorý v nedeľu neskoro večer uzatváral festival.

Nie je jasné, či išlo o nehodu, alebo úmyselný čin.

V predošlom policajnom vyhlásení sa uvádzalo, že vodič ušiel s dodávkou z miesta činu a polícia po ňom pátra. Do pátrania sa zapojili aj nemecké a belgické orgány.

Obľúbený hudobný festival Pink Pop navštevujú desaťtisíce fanúšikov popu a koná sa každý rok v Landgraafe v provincii Limberg na juhu Holandska, pri nemeckých hraniciach. Fanúšikovia práve odchádzali z koncertu a smerovali do neďalekého kempingu.

Varovanie, zaslané hneď po incidente pohotovostnými zložkami do mobilných telefónov v spomínanej oblasti, upozorňovalo ľudí, aby dávali pozor na vozidlo Fiat Doblo s číslom 257, ktoré je súčasťou jeho poznávacej značky.

Starosta Landgraafu Raymond Vlecken navštívil v pondelok miesto zrážky a prípad označil za "strašný".