Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

V Indii hospitalizovali po úniku plynu stovky žiačok

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hlásenie o úniku plynu zo skladu kontajnerov v časti Tughlakabad južne od centra veľkomesta dostali hasiči v ranných hodinách miestneho času.


Naí Dillí 6. mája (TASR) - Najmenej 300 žiačok z dvoch vládnych škôl v indickej metropole Naí Dillí hospitalizovali dnes po úniku plynu z neďalekého skladu kontajnerov. Informovala o tom tamojšia polícia.

"Deti sa sťažovali na podráždenie očí a hrdla a okamžite boli evakuované a presunuté do okolitých nemocníc," povedal predstaviteľ polície, ktorého citovala agentúra DPA.

Britská spravodajská televízia BBC citovala iné zdroje, podľa ktorých hospitalizovali približne 200 dievčat.

Zhruba polovicu dievčat prepustili z nemocníc krátko po ošetrení.

"Lekári upokojujú, že sa netreba obávať. Chemikália nemá trvalý charakter. Do večera budú v poriadku,"
povedal po návšteve jednej z nemocníc šéf dillíjskej samosprávy Arvind Kedžrival.

Hlásenie o úniku plynu zo skladu kontajnerov v časti Tughlakabad južne od centra veľkomesta dostali hasiči v ranných hodinách miestneho času.

Do štyroch nemocníc prijali vyše 300 žiačok a deväť učiteľov. Polícia uistila verejnosť a rodičov, že nikto nie je v ohrození života a situáciu má pod kontrolou.

Hasiči doplnili, že únik zaznamenali z colného skladu kontajnerov v blízkosti zasiahnutých škôl a jeho zdrojom bol jeden z kontajnerov s chemikáliami. Jej presný charakter úrady dosiaľ nestanovili.