Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

FOTO: V Indonézii explodovala továreň na zábavnú pyrotechniku

Policajti a záchranári prehľadávajú na mieste výbuchu v továrni na zábavnú pyrotechniku 26. októbra 2017 v indonézskom meste Tangerang. Foto: TASR/AP

Výbuch usmrtil najmenej 47 ľudí. Pátranie po ďalších obetiach výbuchu pokračuje.

Jakarta 26. októbra (TASR) -Bilancia obetí štvrtkového výbuchu v továrni na zábavnú pyrotechniku v indonézskom meste Tangerang sa zvýšila na 47 mŕtvych a približne rovnaký počet zranených. Informuje o tom agentúra AP.

Všetky obete sú zamestnancami danej továrne, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na príslušné úrady. Požiar zničil aj samotnú budovu prevádzky. Mesto sa nachádza neďaleko indonézskej metropoly Jakarta.

asič zasahuje na mieste výbuchu v továrni na zábavnú pyrotechniku 26. októbra 2017 v indonézskom meste Tangerang.
Foto: TASR/AP


Explózia odtrhla strechu továrne a zničila blízko parkujúce autá. Továreň, ktorá je súčasťou komplexu hraničiaceho s obytnou štvrťou, prevádzkovala iba mesiac a pol spoločnosť PT Panca Buana Cahaya Sukses.

Policajti a záchranári nesú telo z miesta výbuchu v továrni na zábavnú pyrotechniku 26. októbra 2017 v indonézskom meste Tangerang.
Foto: TASR/AP


K incidentu došlo približne o 09.00 h miestneho času (04.00 h SELČ), uvádza spravodajská stanica BBC. V továrni pracovalo celkovo 103 zamestnancov. Pátranie po ďalších obetiach výbuchu pokračuje.