Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

V Innsbrucku prepadli dva supermarkety, najmenej raz sa strieľalo

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Páchateľ najprv okolo 19.15 h vošiel do supermarketu v obchodnom centre West na ulici v Höttinger Au. Pri pokladniciach ohrozoval zbraňou zamestnancov a zákazníkov.

Innsbruck 12. decembra (TASR) - Dramatické scény sa odohrávali v pondelok večer v rakúskom meste Innsbruck, kde došlo v krátkom čase k dvom ozbrojeným lúpežiam. Prvá sa stala v nákupnom centre West, druhá v neďalekom supermarkete na ulici Fürstenweg, informovala stránka novín Tiroler Tageszeitung.

Zatiaľ neznámy páchateľ najprv okolo 19.15 h vošiel do supermarketu v obchodnom centre West na ulici v Höttinger Au. Pri pokladniciach ohrozoval zbraňou zamestnancov a zákazníkov. Polícia potvrdila, že zo zbrane raz vystrelil.

Muž mal na úteku krátko zadržiavať pokladníčku, ktorú nakoniec pustil a unikol cez podzemné parkovisko. Ukoristil aj zatiaľ bližšie nešpecifikovanú finančnú hotovosť. Pri tomto prepade nebol nikto zranený.

O niekoľko minút neskôr nasledovalo druhé lúpežné prepadnutie supermarketu na ulici Fürstenweg, ktoré malo podobný priebeh. Aj tam vtrhol doteraz neznámy páchateľ, pravdepodobne tiež strieľal a potom utiekol. V tomto prípade utrpela ľahké zranenie žena, do ktorej lupič zozadu sotil.

Polícia nevylučuje, že obe lúpeže v metropole Tirolska vykonal ten istý páchateľ, čomu nasvedčuje veľmi podobný priebeh a relatívna blízkosť miest činu. Či sa skutočne strieľalo aj pri druhom útoku, sa zatiaľ nepodarilo jednoznačne dokázať.