Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

V írskom Dubline bolo zranených päť ľudí, vrátane malých detí

Policajti zasahujú po vážnom incidente, ku ktorému došlo na Parnell Square East v centre Dublinu krátko po 13.30 h miestneho času vo štvrtok 23. novembra 2023. Päť ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia, vrátane troch malých detí, v centre írskeho hlavného mesta Dublin. Oznámila to polícia a označila to za vážny incident proti verejnému poriadku. Podľa írskych médií všetkých päť ľudí údajne s bodnými zraneniami previezli do rôznych nemocníc v oblasti Dublinu. Foto: TASR/AP

Policajný hovorca spresnil, že medzi ranenými je dospelý muž, dospelá žena a tri malé deti.

Dublin 23. novembra (TASR) - Päť ľudí vrátane troch malých detí utrpelo vo štvrtok zranenia v centre írskeho hlavného mesta Dublin. Polícia to označila ako vážny incident proti verejnému poriadku. TASR prevzala správu z tlačových agentúr AP a AFP.

Podľa írskych médií všetkých päť ľudí údajne s bodnými zraneniami previezli do rôznych nemocníc. Policajný hovorca spresnil, že medzi ranenými je dospelý muž, dospelá žena a tri malé deti. Jedno dieťa, dievča, utrpelo "vážne" zranenia, ostatným dvom ošetrujú "menej vážne zranenia". Žena má tiež "vážne" zranenia a muž "menej vážne".

Polícia podľa hovorcu sleduje "určitú líniu vyšetrovania" a momentálne nepátra po žiadnej ďalšej osobe. Snaží sa zistiť motív činu, ale nemá podozrenie, že bol motivovaný terorizmom, informovala írska verejnoprávna rozhlasová a televízna stanica RTE.

Prípad sa stal na námestí Parnell Square East krátko po 13.30 h miestneho času (14.30 h SEČ). Írska ministerka spravodlivosti Helen McEnteeová uviedla, že je "hlboko šokovaná týmto odporným útokom na tri nevinné deti a ženu".