Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: V Istanbule sa zrútila päťposchodová budova

Na snímke bezpečnostní pracovníci a požiarnici sú na mieste zrútenia dvoch budov v centre tureckého Istanbulu v piatok 12. februára 2016. Jedna zo zrútených budov bola päťposchodová. Budovy sa zrútili neďaleko rušnej istanbulskej nákupnej ulice Istiklal Caddesi, ktorá je súčasťou pešej zóny s množstvom obchodov a reštaurácií. Podľa istanbulského guvernéra Vasipa Sahina nikto neprišiel o život, ani neutrpel zranenia. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa. Foto: TASR/AP

V tureckom meste Istanbul sa dnes zrútila päťposchodová budova, pod ktorej troskami pravdepodobne uviazlo viacero ľudí.

Istanbul 12. februára (TASR) - Päťposchodová budova, ktorá sa zrútila dnes v centre tureckého Istanbulu, bola zrejme v danej chvíli prázdna. Miestni predstavitelia uviedli, že pod jej troskami podľa predbežnej prehliadky nikto nezostal a nikto nebol zranený.

Guvernér Istanbulu Vasip Šahin povedal médiám, že vnútri podľa všetkého nikto nezostal. Dodal, že ľudia v blízkosti budovy si vďaka nezvyčajnému zvuku uvedomili, že padá, a varovali ľudí vnútri. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Starosta Misbah Demircan povedal, že "ľudia na parkovisku cítili, ako sa (budova) trasie, a prinútili všetkých oblasť opustiť", čo zabránilo nešťastiu.

Budova stála neďaleko námestia Taksim a rušnej istanbulskej nákupnej ulice Istiklal Caddesi, ktorá je súčasťou pešej zóny s veľkým množstvom obchodov a reštaurácií.

Obyvatelia danej oblasti hovoria, že mnohé z tamojších budov majú konštrukčné problémy. V súčasnosti prechádzajú viaceré z nich modernizáciou alebo naopak búraním, aby uvoľnili miesto novej výstavbe, uviedla agentúra DPA.