Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

V Istanbule zadržali 31 osôb podozrivých z členstva v Islamskom štáte

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Policajti tiež počas záťahu zhabali množstvo dokumentov uchovávaných v digitálnej podobe a iných dôkazových materiálov. Zadržaní podozriví sú cudzinci.

Istanbul 10. februára (TASR) - V Istanbule zadržali 31 osôb podozrivých z členstva v džihádistickej skupine Islamský štát (IS), ktorí sa pripravovali na spáchanie teroristického útoku. Informovala o tom v sobotu turecká tlačová agentúra Anadolu.

Príslušníci tureckej polície podnikli razie na šiestich adresách v troch rôznych štvrtiach Istanbulu, priblížila Anadolu, pričom termín policajnej operácie neuviedla. Policajti tiež počas záťahu zhabali množstvo dokumentov uchovávaných v digitálnej podobe a iných dôkazových materiálov. Zadržaní podozriví sú cudzinci.

Ako doplnila agentúra Reuters, turecké obranné zložky zintenzívnili na sklonku vlaňajška operácie zamerané proti činnosti IS, a síce pri príležitosti prvého výročia streľby v istanbulskom nočnom klube.

K zodpovednosti za útok v klube Reina, ktorý neprežilo 39 osôb, sa neskôr prihlásila skupina IS. Išlo o ďalší zo série útokov na civilistov spáchaných islamistami v Turecku.