Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

V Izraeli zadržali dvoch Palestínčanov podozrivých z vraždy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Izraelským bezpečnostným zložkám sa už skôr podarilo identifikovať dvoch mužov vo veku 19 a 20 rokov podozrivých zo spáchania útoku, pri ktorom vo štvrtok v Elade zahynuli traja Izraelčania.

Jeruzalem 8. mája (TASR) - Izraelským bezpečnostným zložkám sa podarilo zadržať v nedeľu po niekoľkodňovom pátraní dvoch Palestínčanov, ktorí sú podozriví zo zabitia troch Izraelčanov pri útoku v stredoizraelskom meste Elad. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Dvaja teroristi, ktorí zavraždili troch izraelských civilistov počas smrtiaceho útoku v meste Elad, boli dolapení," uvádza v spoločnom vyhlásení izraelská polícia, armáda a tajná služba. Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že muži boli zadržaní v zalesnenej oblasti v blízkosti Eladu, pričom pri zadržiavaní nekládli odpor.

Izraelským bezpečnostným zložkám sa už skôr podarilo identifikovať dvoch mužov vo veku 19 a 20 rokov podozrivých zo spáchania útoku, pri ktorom vo štvrtok v Elade zahynuli traja Izraelčania. Podľa svedkov prišli útočníci na miesto incidentu v aute a po tom, ako z neho vystúpili, napadli okoloidúcich ľudí sekerou. Následne nastúpili späť do auto, v ktorom na miesto dorazili, a utiekli. Polícia tak po nich niekoľko dní pátrala.

K útoku v Elade došlo v deň, keď si židovský štát pripomínal 74. výročie svojej nezávislosti, takže na uliciach sa nachádzalo množstvo ľudí.

Palestínska militantná skupina Hamas sa k štvrtkovému útoku podľa agentúry Reuters neprihlásila, uviedla však, že ide o odpoveď na konanie Izraela v okolí mešity al-Aksá v Jeruzaleme, kde od polovice apríla utrpelo v zrážkach zranenia takmer 300 osôb. Táto mešita je tretím najposvätnejším miesto islamu a je takisto aj posvätným miestom pre Židov – označované ako Chrámová hora.

Podľa AFP bol štvrtokový útok v meste Elad, v ktorom žijú ultraortodoxní židia, od konca marca už v poradí šiestym útokom zameraným na Izraelčanov.