Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V Jemene uniesli tuniskú pracovníčku Červeného kríža

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvoch jemenských pracovníkov Červeného kríža neznámi útočníci zastrelili 2. septembra v provincii Amrán na severe Jemenu.

Saná 1. decembra (TASR) - Neznámi ozbrojenci uniesli dnes tuniskú zamestnankyňu Medzinárodného výboru červeného kríža (MVČK) v Jemene vo chvíli, keď odchádzala do práce zo svojho domu v metropole Saná. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na MVČK a úrady.

Unesená Nouran Hawasová mala na starosti koordináciu ochranného programu MVČK v jemenskej pobočke tejto organizácie so sídlom vo Švajčiarsku.

Hovorkyňa MVČK v Jemene Rima Kamalová v súvislosti s týmto prípadom uviedla, že ozbrojenci uniesli dnes ráno Hawasovú spolu s nemenovaným Jemenčanom z auta. Muža po niekoľkých hodinách prepustili, Hawasovú ozbrojenci naďalej zadržiavajú.

"V tejto chvíli nevieme, kto je za týmto únosom, aké sú ich motívy, ale pokúšame sa apelovať na tých (zodpovedných), aby našu kolegyňu prepustili," dodala.

Dvoch jemenských pracovníkov Červeného kríža neznámi útočníci zastrelili 2. septembra v provincii Amrán na severe Jemenu.